21 APR

Winterjassen voor Afrika?

Deze week kregen wij een ontzettende mooi donatie van bouwcenter Esselink uit Middelharnis. Direct waren zij enthousiast over onze containerinzamelingsactie Segunda Vida en boden zij maar liefst zes grote dozen vol werkkleding aan. T-shirts, broeken en truien, maar ook winterjassen.
Winterjassen voor Afrika, is dat echt nodig?

Wiebe van Horssen, coördinator projecten van Verburg Charity Foundation, heeft zelf 8 jaar lang in Mozambique gewoond en vertelt:

“De jassen worden als beschermde kleding gebruikt in de industrie, bouw en de werkplaatsen van de vakscholen. Maar vooral in het buitenwerk, ter bescherming. Dat het winterjassen zijn maakt niet uit. De studenten en medewerkers vinden het prima om een warme jas te dragen.

Waar een wil is, is een weg, maar die weg kan redelijk onbegaanbaar zijn.

Winterjassen zijn ook heel nuttig voor het veldwerk dat gedaan wordt door onze organisatiepartners. Dat gebeurt bijna allemaal op de motorfiets. Dorpen zijn soms niet of nauwelijks bereikbaar. De veldwerkers rijden over stoffige wegen en dan is een goede jas, zoals een winterjas, geen overbodige luxe.”

Wilt u ook een bijdrage leveren? Wij zijn nog hard opzoek naar laboratoriummateriaal, technische apparaten en gereedschap voor werkzaamheden aan auto’s.