Woningen voor weeskinderen Mozambique

In 2019 is gestart met de bouw van enkele huizen voor weeskinderen in Milange. Deze kinderen zijn de meest kwetsbaren uit de samenleving en afhankelijk van de mogelijkheden en bereidheid van hun familie om hen in huis te nemen. Daarom zijn we in samenwerking met ESPANOR en de lokale overheid gestart met de bouw van diverse woningen waarin deze weeskinderen met hun familie kunnen wonen. De bouw is eind 2020 succesvol afgerond.

De begunstigden van dit project zijn geselecteerd op basis van verschillende classificatiecriteria: inkomensniveau, woonsituatie en aantal huishoudens per woning. De 4 families met wees- en kwetsbare kinderen woonden in eenvoudige huisjes van lemen muren, bamboestokken en een grasdak. Door het aanbieden van een fatsoenlijke woning stijgt de kwaliteit van leven en hun zelfrespect.

Kenmerkend voor dit project is de goedkope wijze van bouwen in eigen beheer met zoveel mogelijk lokale mensen en middelen. Vanwege de wereldwijde corona pandemie stegen de prijzen van bouwmaterialen echter aanzienlijk. Daarbovenop werd er ook nog bouwmateriaal vernield en gestolen waardoor de bouw vertraging op liep. Ondanks dat maken er nu 4 families dankbaar gebruik van de woningen en hebben wij in samenwerking met ESPANOR kunnen bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden.

ESPANOR is partnerorganisatie van Verburg Charity Foundation sinds 2008 en sindsdien succesvol actief als aanbieder van goed christelijk onderwijs in Milange, Mozambique. Uniek voor de aanpak is de grootte mate van zelfredzaamheid. Dat is ook één van de belangrijke doelstellingen van Verburg Charity.

Projectinformatie

  • Locatie: Milange en Derre, Mozambique
  • Partnerorganisatie: ESPANOR
  • Projectstatus: Gerealiseerd
  • Projectnummer: C21206

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden?
Neem dan contact met ons op.

Doneer hier aan dit project!

Dank u wel dat u wilt bijdragen aan het werk van Verburg Charity in zuidelijk Afrika, daar waar het zo hard nodig is! Via onderstaand formulier kunt u een gift overmaken t.b.v. dit project.

Verburg Charity Foundation is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.