Renovatiewerkzaamheden t.b.v. kwaliteit gezondheidszorg EBC Chingazi Rural Hospital

Projectinformatie

  • Locatie: Thyolo, Malawi
  • Partnerorganisatie: EBC Chingazi Rural Hospital
  • Projectstatus: Onderhanden
  • Projectnummer: C21237

 

EBC Chingazi Rural Hospital is een klein ziekenhuis in het rurale Thyolo, Malawi waardoor 15.000 mensen toegang hebben tot zorg en medicijnen. Maandelijks worden in het ziekenhuis zo’n 1.100 patiënten behandeld. In 2022 heeft Verburg Charity Foundation drie woningen voor zorgpersoneel gerealiseerd. Goede leefomstandigheden voor het ziekenhuispersoneel en hun gezinnen zijn namelijk essentieel, met name in het rurale platteland. Gezien er weinig onderhoud is gedaan aan het terrein en de verschillende gebouwen van het ziekenhuis sinds de bouw in 1986 is er grote behoefte aan renovatiewerkzaamheden, om zo de duurzaamheid en kwaliteit van onmisbare gezondheidszorg in deze regio te waarborgen. 

In de verschillende gebouwen zijn scheurende muren, lekkende daken en kapotte deuren. Daarnaast beschikt het ziekenhuis over een niet goed aangelegd terrein. Op sommige plaatsen is het daarom moeilijk om patiënten in rolstoelen te verplaatsen van bijv. spreekkamers naar behandelkamers. Het regenwater stroomt zo hard, dat de grond wordt weggespoeld en dit bodemerosie veroorzaakt. De huidige watervoorziening van het ziekenhuis is aangesloten op het elektriciteitsnet, in Malawi komt het helaas vaak voor dat de stroom uitvalt. Dit is essentieel voor de behandeling van de patiënten en het voorkomen van infecties.

In het najaar van 2023 is o.a. gestart met de bouw en installatie van een waterpomp op zonne-energie, renovatie van de infrastructuur en watergeleiding op het terrein en de aanschaf van apparatuur die aan de ziekenhuiseisen voldoet. Met de verbeterde kwaliteit van de gezondheidszorg van EBC CRH krijgen meer patiënten toegang tot zorg en als zodanig worden er meer inkomsten gegenereerd. Het ziekenhuis kan zo hoogwaardige gezondheidszorg blijven leveren aan de gemeenschap.

Bent u benieuwd naar de voortgang van dit project? Houd de website in de gaten of volg ons op LinkedIn, Facebook of Instagram! 

Wiebe van Horssen (Coördinator Partners en Projecten van Verburg Charity Foundation) bezocht onlangs het EBC Chingazi Rural Hospital. Die dag werd er een gezonde baby geboren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden?
Neem dan contact met ons op.

Doneer hier aan dit project!

Dank u wel dat u wilt bijdragen aan het werk van Verburg Charity in zuidelijk Afrika, daar waar het zo hard nodig is! Via onderstaand formulier kunt u een gift overmaken t.b.v. dit project.

Verburg Charity Foundation is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.