Bouw kleuterscholen ESPANOR Mozambique

Partnerorganisatie ESPANOR is niet alleen aanbieder, maar ook promotor van goed (kleuter-) onderwijs in Mozambique. ESPANOR introduceerde in 2012 haar kleuteronderwijsprogramma in de rurale gemeenschappen van Milange district, Mozambique. Om de enorme groei van de reeds bestaande onderwijs­activi­teiten te faciliteren, zodat nog meer kinderen naar school kunnen, worden jaarlijks twee nieuwe dependance kleuterscholen gebouwd. Insteek is om bij iedere bestaande basisschool in samenwerking met de overheid en lokale kerken een kleuterschool dependance op te zetten. Het project is gestart in Milange district. Vorig jaar heeft ESPANOR besloten om verschillende programma’s uit te breiden naar het rurale Derre district. Per school worden twee klaslokalen voor ongeveer 35 kinderen (in de leeftijd van 4-5 jaar), een lerarenkamer en een sanitairblok gebouwd. Het lokalenblok wordt in de ochtendperiode gebruikt voor de kleuterschool en in de middagperiode voor de basisschool. ESPANOR hoopt met dit project 70 kleuterschoolleerlingen en 70 basisschoolleerlingen per locatie te bereiken.

Verburg Charity Foundation ondersteunt dit meerjarige project door financiële middelen ter beschikking te stellen. Met deze actie kunnen wij bijdragen aan de ontwikkeling van één van de armste landen van Afrika: ‘Want onderwijs, dát is de motor van ontwikkeling’.

ESPANOR is partnerorganisatie van Verburg Charity Foundation sinds 2008 en sindsdien succesvol actief als aanbieder van goed christelijk onderwijs in Milange-Mozambique. Uniek voor de aanpak is de grootte mate van zelfredzaamheid. Dit is ook één van de belangrijke doelstellingen van Verburg Charity. 

Projectinformatie

  • Locatie: Milange, Mozambique
  • Partnerorganisatie: ESPANOR
  • Projectstatus: Onderhanden
  • Projectnummer: C21219

Verburg Charity Event

Op zaterdag 27 augustus 2022 hebben de medewerkers van De Vries en Verburg en hun gezinnen zich op het strand van Hoek van Holland ingezet voor Verburg Charity. Voorafgaand aan het Event werden maar liefst 1500 pakjes Verburg Charity Kamphuisen Siroopwafels verkocht en is er door alle kinderen van medewerkers sponsorgeld opgehaald. Een mooie opbrengst van maar liefst € 36.714 werd bereikt. Zo hebben we met elkaar de kleuters in Mozambique geholpen naar een betere toekomst. Inmiddels is de bouw van deze eerste school volledig gerealiseerd.

Ook u kunt doneren aan dit project onderaan deze pagina!

De bouw van dependance kleuterschooltjes inclusief:

Oppervlakte: ca. 130 m2

  • 2 klaslokalen (96 m²)
  • 1 lerarenkamer (14 m²)
  • 1 opslagruimte (8 m²)
  • 4 sanitaire compartimenten (12 m²)

De eerste kleuterschool in Galave is in april 2023 officieel geopend. Bekijk hier de prachtige beelden:

Bekijk hier een filmpje waarin Wiebe van Horssen (Coördinator Partners en Projecten bij Verburg Charity) meer vertelt over dit project:

Dat het belang van goede klaslokalen in het Derre district groot is, blijkt uit de cijfers en foto’s. Slechts 18% van de kinderen gaat naar een school met kwalitatief goede klaslokalen. Het overgrote merendeel gaat naar school in de buitenlucht of in vervallen gebouwen.

Bekijk hier de huidige situatie voor het overgrote deel van de schoolgaande kinderen in het Derre district:

Doneer hier aan dit project!

Dank u wel dat u wilt bijdragen aan het werk van Verburg Charity in zuidelijk Afrika, daar waar het zo hard nodig is! Via onderstaand formulier kunt u een gift overmaken t.b.v. dit project.

Verburg Charity Foundation is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.