Projectinformatie

  • Locatie: Mulanje en Thyolo, Malawi
  • Partnerorganisatie: Health Consortium Malawi
  • Projectstatus: Gerealiseerd
  • Projectnummer: C21213 / C21214

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden?
Neem dan contact met ons op.

Net als in de rest van Afrika is er in Malawi een hoge plattelandsvlucht. Met name de jongere generatie is op zoek naar een beter leven in de grote steden. Hoe maken we het onmisbare doctoren en verpleegkundigen aantrekkelijk om in een ziekenhuis te werken op het rurale platteland, daar waar de nood het hoogst is? Het aanbieden van huisvesting als secundaire arbeidsvoorwaarde is een belangrijk onderdeel. Goede leefomstandigheden voor het ziekenhuispersoneel en hun gezinnen zijn essentieel. Verburg Charity Foundation ondersteunt het financieren van huisvesting voor zorgpersoneel in 2 ziekenhuizen in het zuiden van Malawi.  

Het EBC Chingazi Rural Hospital behandelt maandelijks 1.100 patiënten. In het Mulanje Mission Hospital worden maandelijks maar liefst 2.300 patiënten behandeld. Het inwoneraantal van Malawi stijgt met 3,3% per jaar. Om een stabiele en structurele basis in de regionale gezondheidszorg te behouden is in oktober 2021 gestart met het bouwen van woningen voor zorgpersoneel op het terrein van de ziekenhuizen. De woningen bieden vanaf maart 2022 plaats voor 2 extra verpleegkundigen en 1 klinisch medewerker in het EBC Chingazi Rural Hospital en 2 extra doctoren en een farmaceut in het Mulanje Mission Hospital. 

Belangrijk bij de bouw van de woningen is dat duurzaamheid vooropgaat. Bouwmaterialen worden zoveel mogelijk lokaal geproduceerd en de woningen worden voorzien van Solar Geysers en mogelijkheden voor het opvangen van regenwater voor drogere periodes. De woningen worden gebouwd met duurzame Soil Stabilized Bricks (SSB), dat de CO2 uitstoot per m2 metselwerk aanzienlijk vermindert. Daarnaast kiest Verburg Charity Foundation voor het compenseren van de verwachte CO2 uitstoot door 1.000 bomen te planten.  

Bent u benieuwd naar de voortgang van dit project? Houd de website in de gaten of volg ons op LinkedIn, Facebook of Instagram! 

Bekijk hier een foto-impressie van de opening van de 3 woningen voor zorgpersoneel bij ziekenhuis EBC Chingazi. De woningen zijn feestelijk geopend tijdens het veldbezoek van Verburg Charity in oktober 2022.

Doneer hier aan dit project!

Dank u wel dat u wilt bijdragen aan het werk van Verburg Charity in zuidelijk Afrika, daar waar het zo hard nodig is! Via onderstaand formulier kunt u een gift overmaken t.b.v. dit project.

Verburg Charity Foundation is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.