COVID-19 Preventie, Bewustwording en Noodhulp

 

Projectinformatie

  • Locatie: Malawi, Mozambique
  • Partnerorganisatie: MMH, EBC, ESPANOR
  • Projectstatus: Gerealiseerd
  • Mede mogelijk gemaakt door: Wilde Ganzen

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden?
Neem dan contact met ons op.

In Malawi en Mozambique hebben de partners van Verburg Charity Foundation de handen ineen geslagen en op voortvarende wijze een adequaat programma ontwikkeld wat is gericht op COVID-19 preventie, bewustwording en noodhulp. Dit programma heeft een totale begroting van € 40.000 en wordt voor 50% medegefinancierd vanuit het coronafonds van de stichting Wilde Ganzen.

Conform de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt geïnvesteerd in openbare handwas-stations, zeep en ontsmettingsmiddelen. Verder worden gezondheidscentra en hulpverleners ondersteund met beschermende materialen zoals zeep, gezichtsmaskers en handschoenen. Ook wordt strikt toegezien op de naleving van preventiemaatregelen en wordt voorlichting gegeven in rurale gemeenschappen. Ten slotte worden voedselpakketten aan kwetsbare kinderen verstrekt.

Voor een viertal regionale ziekenhuizen worden nog eens 12 zuurstof-concentrators aangeschaft. Deze apparaten – die aangesloten kunnen worden op zonne-energie – zijn goed inzetbaar in de lokale context en leveren extra zuurstof aan patiënten met ademhalingsproblemen als gevolg van het coronavirus. Voor patiënten die er ernstig aan toe kan zijn kan de beschikbaarheid van deze apparaten – in combinatie met het aanbieden van intensieve zorg – het verschil tussen leven en dood betekenen.

Het COVID-19 programma wordt in Malawi geïmplementeerd door het Mulanje Mission Hospital (MMH) in samenwerking met het EBC Chingazi Rural Hospital (EBC) en in Mozambique door de organisatie ESPANOR in samenwerking met de gezondheidsdienst van de districtsoverheid. Deze partners in het aan elkaar grenzende Zuiden van Malawi en Noorden van Mozambique hebben tezamen een werkgebied met een bereik van meer dan 1 miljoen inwoners.

Dit project draagt heel concreet bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:

  • Weerbaarheid opbouwen van armen en impact van rampen beperken;
  • Kwetsbare kinderen toegang garanderen tot voldoende voedsel;
  • Verbeteren van gezondheidszorg en preventie tegen overdraagbare ziekten;
  • Gepaste hygiëne voorzieningen voor iedereen.

Samen kunnen we de gevolgen van het coronavirus in ontwikkelingslanden zoveel mogelijk proberen te beperken.

Doneer hier aan dit project!

Dank u wel dat u wilt bijdragen aan het werk van Verburg Charity in zuidelijk Afrika, daar waar het zo hard nodig is! Via onderstaand formulier kunt u een gift overmaken t.b.v. dit project.

Verburg Charity Foundation is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.