Containerinzamelingsactie 2022

Na de succesvolle containerinzamelingsactie ‘Segunda Vida’ in 2021 is Verburg Charity in 2022 opnieuw gestart met een containerproject en wel voor vakschool Sophia in Mozambique. Een half jaar lang is er materiaal ingezameld en hebben vele bedrijven, relaties, sportclubs en kennissen spullen gedoneerd. Van voetballen en werkkleding tot aan hamers en elektrisch gereedschap. Elke vierkante centimeter werd opgevuld. Naast ingezamelde materialen is in dezelfde container ook de leemsteenmachine en dakpannenpers t.b.v. het sociale huisvestingsproject vervoerd. Begin 2023 wordt er door Oskam een 10-daagse training gegeven om deze machines op de juiste manier te gebruiken. Na een transport over zee van ruim 2 maanden is de container intussen aangekomen in Milange, Mozambique. Studenten en medewerkers van ESPANOR zijn dezelfde dag enthousiast begonnen met uitladen. We hopen dat de inhoud van de container ook dit keer weer een enorme boost mag geven aan de kwaliteit van het vakonderwijs ter plaatse.

Waarom deze actie?

Voor het huisvestingsproject van ESPANOR in Mozambique moest een leemsteenmachine van firma Oskam verscheept worden naar Mozambique. In deze container was nog veel ruimte over die we natuurlijk graag opvullen met kwalitatief goed materiaal dat een tweede leven verdient. De inhoud van de container geeft elke keer weer een enorme boost aan de kwaliteit van het onderwijs ter plaatse. Op onze vorige oproep in 2021 werd massaal gereageerd. Daarom dachten we dat het zeker ging lukken om ook dit jaar opnieuw een volle container bij elkaar te zamelen.

Wat is er nodig?

Vakschool Sophia zet in op technisch vakonderwijs, waaronder opleidingen in ICT, bouw, elektronica, pedagogiek en landbouw. Voor deze opleidingen is goed materiaal een vereiste. De belangrijkste materiaalcategorieën zijn:

  • ICT Hardware (computers, laptops, telefoons)
  • Technisch gereedschap (ten behoeve van bouw, elektra, landbouw)
  • Laboratoriumbenodigdheden (glaswerk, gereedschap, apparatuur)
  • Werk- en sportuitrusting (kleding, schoeisel)
  • Kantoor- en schoolmeubilair
  • Kantoorartikelen

Materialen uit deze categorieën zijn eigenlijk altijd welkom zijn bij vakschool Sophia. De prijzen van deze materialen liggen in Mozambique vele malen hoger dan in Nederland en zijn daarom vaak onbetaalbaar voor de school en de studenten. Daarnaast is de beschikbaarheid schaars.

Donaties

Nog voordat het startschot voor deze 9e containerinzamelingsactie werd gegeven, kwam de eerste donatie van de Ten Brinke Group al binnen: maar liefst 100 laptops. Van vele bedrijven hebben we o.a. werkkleding, (nieuw) gereedschap, sportkleding en voetballen gedoneerd gekregen. Zo zitten er nieuwe accuboormachines, zaagmachines, boorhamers en cirkelzagen bij, maar ook voetbalshirts en sporttassen. Geweldig!

Projectinformatie

  • Locatie: Mozambique
  • Partnerorganisatie: ESPANOR
  • Projectstatus: Gerealiseerd
  • Projectnummer: C21222

 

Bekijk hier een foto-impressie van eerdere containerprojecten:

Doneer hier aan dit project!

Dank u wel dat u wilt bijdragen aan het werk van Verburg Charity in zuidelijk Afrika, daar waar het zo hard nodig is! Via onderstaand formulier kunt u een gift overmaken t.b.v. dit project.

Verburg Charity Foundation is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.