Containerinzamelingsactie 2023

Projectinformatie

Wat willen we bereiken? De inrichting van 2 kleuter-/basisscholen, 1 vakschool en een conferentieruimte in Mozambique

 • Locatie: Milange, Mozambique
 • Partnerorganisatie: ESPANOR
 • Bestemmingsprojecten: kleuter-, basis-, vakonderwijs
 • Projectstatus: Gerealiseerd
 • Projectnummer: C21230

Download hier de projectpresentatie en inzamelingslijst:

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met projectleiders Wendy Bogaard of Ingrid Luk via:

Containerinzameling voor kwaliteitsvol onderwijs, werk en inkomen in Mozambique

De Vries en Verburg zet de schouders onder de 10de containerinzameling van Verburg Charity Foundation. De inrichting van 2 kleuter-/basisscholen, 1 vakschool en een conferentieruimte van partnerorganisatie ESPANOR in Mozambique is het doel.

Ook u kunt middels dit project heel concreet bijdragen aan kwaliteitsvol onderwijs voor kinderen en waardig werk en inkomen voor jongeren in Mozambique. Lees meer over de noodzaak van deze actie, het benodigde materiaal en de mogelijkheid om bij te dragen in natura of met een gift.

Waarom deze actie?

‘Van kostganger tot kostwinner’ – dat is de visie van onze partnerorganisatie ESPANOR in Mozambique. Vanuit een ketenbenadering wordt geïnvesteerd in kwaliteitsvol kleuter-, basis- en vakonderwijs voor kinderen en jongeren in de achtergestelde districten Milange en Derre. Formele werkgelegenheid is er nauwelijks. Een goede basisopleiding in combinatie met training in praktijkgerichte vaardigheden stellen jongeren in staat om uiteindelijk in hun eigen levensonderhoud te voorzien, bijvoorbeeld als automonteur, elektricien, ICT-er, metselaar of timmerman.

Jaarlijks worden er door ESPANOR twee nieuwe kleuter-/basisscholen gestart. Kinderen worden voorbereid op het middelbare onderwijs. Vanuit vakschool Sophia worden praktijkgerichte mbo-opleidingen aangeboden. Deze vakschool wil haar aanbod uitbreiden met opleidingen in automechanica, elektra, ICT en bouw. Voor accreditatie is goed gereedschap en onderwijsmateriaal een vereiste. Ter plaatse is dit materiaal vaak zeer duur en veelal van slechte kwaliteit. Daarom willen wij met dit project goed materiaal in Nederland inzamelen en zo een tweede leven geven in Mozambique.

Wat is er nodig?

Dit project is gericht op de inzameling van gereedschap, lesmateriaal, meubilair en inventaris voor de volgende projecten van ESPANOR:

 1. Kleuter-/basisschool Novo Rebento
 • Schoolmeubilair (stoelen en tafels)
 • Praktijkgericht lesmateriaal
 • Kantoormeubilair en -benodigdheden (t.b.v. lerarenkamer)
 • Sportmateriaal en -uitrusting
 1. Vakschool Sophia (mbo-opleiding)
 • Gereedschap automechanica (t.b.v. inrichting garage)
 • Gereedschap elektra (t.b.v. praktijklokaal)
 • Gereedschap bouw (t.b.v. leerwerkplekken)
 • ICT apparatuur (printers, laptops, computers, enz.
 1. Conferentieruimte en kantine
 • Meubilair conferentieruimte (stoelen en tafels)
 • Inrichting en apparatuur professionele keuken
 • Schoonmaak- en keukenmateriaal

Klik hier voor het downloaden van de volledige inzamelingslijst. Alhoewel de prioriteit van de inzameling ligt bij deze lijst, is ook ander materiaal wat bijdraagt aan de bovengenoemde projecten meer dan welkom, mits natuurlijk van voldoende kwaliteit en relevantie.

Hoe meedoen?

Meedoen aan de 10de containerinzameling is heel eenvoudig: u kunt bijdragen in materiaal o.b.v. de inzamelingslijst of met een gift voor de aanschaf van materiaal en de kosten van verscheping.

Wilt u materialen beschikbaar stellen aan dit project?

Neem dan contact op met Wendy Bogaard van Verburg Charity of Ingrid Luk van De Vries en Verburg om samen te kijken of het materiaal bruikbaar is. De goederen worden ingezameld op het terrein van De Vries en Verburg. U kunt uw goederen alleen inbrengen op afspraak en na goedkeuring.

Wilt u een donatie doen aan dit project?

Iedere gift is welkom. U kunt uw gift eenvoudig overmaken via het donatieformulier onderaan deze website of door uw bijdrage over te maken naar IBAN NL07RABO0118565745 t.n.v. de Stichting Verburg Charity o.v.v. C21230 Containerproject MZ23.

Doneer hier aan dit project!

Dank u wel dat u wilt bijdragen aan het werk van Verburg Charity in zuidelijk Afrika, daar waar het zo hard nodig is! Via onderstaand formulier kunt u een gift overmaken t.b.v. dit project.

Verburg Charity Foundation is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.