Verburg Charity Foundation ondersteunt bouw lerarenappartementen

Projectinformatie

  • Locatie: Nkhoma, Malawi
  • Partnerorganisatie: Stichting Ebenezer School Malawi (ESM)
  • Projectstatus: Gerealiseerd
  • Projectnummer: C21200

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden?
Neem dan contact met ons op.

Realisatie bouw lerarenappartementen Ebenezer School Malawi

De geschiedenis van de Ebenezer school in Nkhoma-Malawi gaat terug naar 2008, toen stichting ESM is gestart met de bouw. De vraag naar goed onderwijs in het gebied was hoog. De school is sindsdien hard gegroeid en vrijwel continu ‘under construction’. Niet alleen in omvang maar ook in het aantal leerlingen. Inmiddels geven 16 voltijd docenten les aan ruim 460 studenten. Om goede leefomstandigheden voor docenten en hun families te garanderen is ESM in 2020 gestart met de bouw van lerarenappartementen. Het aanbieden van woningen aan docenten is één van de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden.

Lokaal en duurzaam

Belangrijk bij de bouw van de appartementen is dat duurzaamheid vooropgaat. Zo is er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bakstenen en lokaal geproduceerde grondstoffen. De woningen zijn voorzien van Solar Geysers en mogelijkheden voor het opvangen van regenwater voor drogere periodes.

Aan de bouw van de school en de appartementen werken sinds de start in 2008 al 25 bouwvakkers, waardoor 25 families de zekerheid hebben van een maandelijks inkomen. Door de bouwwerkzaamheden door de lokale bevolking te laten uitvoeren wordt door hen waardevolle ervaringen opgedaan en wordt zelfredzaamheid gestimuleerd. Zo blijft de ecologische voetafdruk klein, worden hoge transportkosten voor bouwmaterialen voorkomen en heeft de bouw een positieve bijdrage aan de lokale economie en aan een duurzaam Afrika.

De onzekerheden rondom de COVID-19 pandemie hebben er helaas voor gezorgd dat de bouw vanaf september 2020 4 maanden stil heeft gelegen. De bouw van de lerarenappartementen is afgerond in april 2021. Opnieuw een mooie stap vooruit voor de Ebenezer school!

Bekijk hier een diavoorstelling van de bouw:

Doneer hier aan dit project!

Dank u wel dat u wilt bijdragen aan het werk van Verburg Charity in zuidelijk Afrika, daar waar het zo hard nodig is! Via onderstaand formulier kunt u een gift overmaken t.b.v. dit project.

Verburg Charity Foundation is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.