2020

Mastermate en Staedion schenken gereedschap en machines voor het goede doel

nov19

Op donderdag 19 november 2020 ontving Bernhard van Houwelingen (Verburg Charity Foundation) van Rutger Valentijn en Gertjan Voskamp (Mastermate) gereedschap voor het goede doel.

Jaarverslag 2019 Verburg Charity Foundation nu online!

mei30

Het jaarverslag 2019 van Verburg Charity Foundation staat nu voor u klaar. In dit jaarverslag vindt u een selectie uit de resultaten die wij het afgelopen jaar samen hebben behaald. Heeft u het jaarverslag van 2019 nog niet gelezen? Klik dan snel hier voor de PDF-versie.

COVID 19 noodhulp project

mei08

De economische impact van de ‘lockdown’ in Mozambique is groot op de onderlaag van de bevolking. Hoe kunnen mensen die van de informele economie afhankelijk zijn nog de kost verdienen? Daarom distribueert ESPANOR hulppakketten aan meer dan honderd families met wees- en kansarme kinderen. Als onderdeel van het COVID-19 noodhulp project. Met medefinanciering van Verburg Charity en Wilde Ganzen. Geloof, hoop en liefde in de praktijk.

€ 40.000 voor COVID-19 Noodhulp in Malawi en Mozambique

apr16

Ook het werk van Verburg Charity Foundation (VCF) wordt beïnvloed door het coronavirus. Partnerorganisaties in Malawi en Mozambique merken heel direct de impact. De scholen zijn gesloten; seminars zijn afgelast; en er is veel sociale onrust. Met medefinanciering van Wilde Ganzen (50%) wordt € 40.000 beschikbaar gesteld aan een COVID-19 noodhulp programma.

2019

Nu online: Jaarverslag 2018 Verburg Charity Foundation!

mei11

Het jaarverslag 2018 van Verburg Charity Foundation staat weer voor u klaar. In dit digitale jaarverslag vindt u een selectie uit de resultaten die wij het afgelopen jaar samen (met u) hebben behaald.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst TEVET Masterplan 2018/2020

feb19

Verburg Charity Foundation (VCF) zet verder in op de ontwikkeling van vakonderwijs in Malawi, zodat jongeren leren om een zelfredzaam bestaan op te bouwen. Hierin wordt samengewerkt met een consortium van 3 partnerorganisaties: ECOM Vocational Training Institute (EVTI), Stephanos Vocational Training Institute (SVTI) en TEEM Development Centre College (TDCC).

Mooie donatie van M. de Koning Autobedrijven!

jan14

Op vrijdag 11 januari 2019 werden 5 Volkswagen Caddy’s en 9 Volkswagen Transporters officieel overgedragen aan onze collega’s van De Vries en Verburg.

2018

Samen op weg naar 2019!

dec21

Het einde van 2018 komt in zicht en mede dankzij u kunnen we terugkijken op een mooi jaar. Hartelijk bedankt voor het vertrouwen in onze stichting en wij zien uit naar een goede samenwerking in 2019.

Inruilspektakel 12GO Biking: update vanuit Namibië!

nov23

Verburg Charity Foundation werkt nauw samen met de stichting Kimon in het bevorderen van goed christelijk onderwijs voor kansarme kinderen. Op D.V. 12 november 2018 wordt er een ondernemersavond gehouden, waaraan ook onze coördinator partners en projecten, Wiebe van Horssen, een bijdrage zal leveren. Het thema voor de bijeenkomst is ‘Koninklijk Ondernemen’.

Ondernemersavond ‘Koninklijk Ondernemen’

nov06

Verburg Charity Foundation werkt nauw samen met de stichting Kimon in het bevorderen van goed christelijk onderwijs voor kansarme kinderen. Op D.V. 12 november 2018 wordt er een ondernemersavond gehouden, waaraan ook onze coördinator partners en projecten, Wiebe van Horssen, een bijdrage zal leveren. Het thema voor de bijeenkomst is ‘Koninklijk Ondernemen’.

Vertegenwoordigers ESPANOR op bezoek in Nederland

okt22

Van 6 t/m 16 oktober waren João Herbath (voorzitter), Álvaro de Sousa Colher (directeur) en Peterson Iron (programmaleider) namens onze partnerorganisatie ESPANOR op bezoek in Nederland.

Afscheid Jan Verburg als voorzitter Verburg Charity Foundation

okt17

Tijdens de bestuursvergadering van 4 oktober jl. heeft Jan Verburg zijn functie als voorzitter van Verburg Charity Foundation beëindigd. De reden hiervoor is een wijziging in de organisatiestructuur van de groep waarbij Stichting Verburg Fonds toezichthouder wordt van Verburg Charity Foundation.

De scholen zijn weer begonnen!

aug28

Goed christelijk onderwijs is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Maar niet voor Vanessa en zovelen andere kansarme kinderen in Mozambique. Daarom is via de stichting KIMON een sponsorprogramma opgezet.

Inzameling Smartphones voor Mozambique!

jul20

Geef nu je gebruikte smartphone een tweede leven in Mozambique!

Jaarverslag 2017 Verburg Charity Foundation nu online!

jul19

Het jaarverslag 2017 van Verburg Charity Foundation staat nu voor u klaar. In dit jaarverslag vindt u een selectie uit de resultaten die wij het afgelopen jaar samen hebben behaald. Heeft u het jaarverslag van 2017 nog niet gelezen? Klik dan snel hier voor de PDF-versie.

Bezoek Bestuur Verburg Charity

jun22

Van 5 t/m 8 juni bezochten Ton van der Spek en Frank Noomen namens het bestuur van Verburg Charity Foundation de partners en projecten in Malawi en Mozambique, waaronder vakschool Stephanos, EVTI en TDCC in Malawi en de organisatie ESPANOR in Mozambique.

Partners en Projecten in Malawi

mei26

Onlangs bezocht onze veldwerker Wiebe van Horssen namens Verburg Charity Foundation diverse partners en projecten, zoals vakschool EVTI in Blantyre, Malawi.

Inruilspektakel 12GO Biking

mei17

Profiteer t/m zaterdag 26 mei van extra korting bij inruil van een oude fiets! De oude fiets wordt door Verburg Charity meegenomen naar Afrika en daar ingezet voor een van de vele ontwikkelingsprojecten.

Passie voor gehandicapten

mei04

Onlangs gaf onze veldwerker Wiebe van Horssen namens Verburg Charity Foundation training aan het bestuur en de staf van het gehandicaptencentrum Tidzalerana in Malawi. Wat een mooi team van toegewijde mensen die in navolging van Jezus met ontferming bewogen zijn over de lichamelijke een geestelijke noden van de gehandicapte medemens in Malawi.

Voor iedere basisschool een kleuterschool

mrt28

Ook in Mozambique wint mechanisatie stapje voor stapje terrein van handmatige arbeid. Met de machines van de municipaliteit van Milange is gestart met de graafwerkzaamheden ten behoeve van het nieuw te bouwen multifunctioneel trainingscentrum van ESPANOR.

Bouw multifunctioneel trainingscentrum gestart

mrt01

Ook in Mozambique wint mechanisatie stapje voor stapje terrein van handmatige arbeid. Met de machines van de municipaliteit van Milange is gestart met de graafwerkzaamheden ten behoeve van het nieuw te bouwen multifunctioneel trainingscentrum van ESPANOR.

Uitbreiding bij vakschool EVTI in afronding

feb16

Een studiecentrum, bibliotheek, keuken, eetzaal en sanitair – dat zijn de laatste nieuwkomers op het terrein van vakschool EVTI in Malawi. Geen overbodige luxe gezien de nieuwe instroom van studenten in 2018. Meer dan 160 jongeren volgen dit jaar praktijkgericht vakonderwijs bij EVTI!

2017

Gezegende kerstdagen en een charitatief 2018!

dec22

Wij bedanken u voor uw steun en medeleven in het afgelopen jaar en hopen deze relatie in het nieuwe jaar voort te zetten! SAMEN BOUWEN WIJ DE TOEKOMST!

Naamswijziging Verburg Charity Foundation

dec22

Per 1 juli jl. zijn drie bedrijven binnen de Burgland Groep van naam gewijzigd. Burgland Vastgoed, Burgland Projectontwikke­ling en Bouwbedrijf De Vries en Verburg treden vanaf die datum onder één naam en één logo naar buiten: De Vries en Verburg. Om herkenbare aansluiting te houden bij de naam­stelling van deze bedrijven waaraan onze stichting is […]

Containerinzameling voor Mozambique!

sep22

Goed materiaal voor succesvol kleuter-, basis- en vakonderwijs in Mozambique! Met dat doel voor ogen wil de stichting Burgland Charitas een container hulpgoederen inzamelen voor de organisatie ESPANOR. De Baanderij (www.debaanderij.nl) in Gouda gaat deze containerinzameling coördineren. Het streven is om de verscheping medio november 2017 te laten plaatsvinden. Door de organisatie ESPANOR is een […]

Geslaagde Sponsoractie voor een multifunctionele school in Milange!

jun19

Op zaterdag 17 juni jongstleden organiseerde Foundation Burgland Charitas een sponsoractie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bouw van een multifunctionele school in Milange (Mozambique). Veel medewerkers en hun gezinnen hebben zich ingezet door te fietsen, steppen, hardlopen, zwemmen of zelfs te survivallen voor dit goede doel!

Het jaarverslag van Foundation Burgland Charitas 2016 is nu beschikbaar!

mei24

Het jaarverslag 2016 van Foundation Burgland Charitas staat nu voor u klaar. In dit jaarverslag vindt u een selectie uit de resultaten die wij het afgelopen jaar samen hebben behaald. Heeft u het jaarverslag van 2016 nog niet gelezen? Klik dan snel hier voor de PDF-versie.

Club met meer dan 300 kinderen!

mei11

Onlangs gaf ESPANOR training aan ruim 20 kinderwerkers vanuit diverse dorpsgemeenschappen. Een programma van 5 dagen met Bijbelstudie en praktische vorming en toerusting. ’s Middags werd het geleerde in de praktijk gebracht door de vrijwilligers. Er werd club gegeven aan meer dan 300 kinderen. Dank God voor deze mogelijkheid. En bid dat de vrijwilligers met […]

17 juni 2017 Sponsoractie Foundation Burgland Charitas!

apr11

Op D.V. zaterdag 17 juni 2017 organiseert Foundation Burgland Charitas een sponsoractie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bouw van een multifunctionele school in Milange (Mozambique). De medewerkers van De Vries en Verburg en hun gezinnen zetten zich hiervoor in door te fietsen, steppen, hardlopen, zwemmen, kanoën of zelfs te survivallen. Ook […]

Sponsor een kind!

feb17

Om het onderwijs op de pre-school en basisonderwijs toegankelijk te maken voor kansarme kinderen is via de stichting KIMON een sponsorprogramma opgezet. Weeskinderen worden in Mozambique maar al te vaak achtergesteld. Daarom verdienen juist zij het om een eerlijke kans te krijgen. Door ESPANOR wordt preschool en basisonderwijs aangeboden. Op het hoofdgebouw van de school […]

Ontmoet N/a’an ku sê op de vakantiebeurs in Utrecht

jan13

Alsof je er al bent! De Vakantiebeurs vindt plaats van 11 t/m 15 januari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier vind je op een grensverleggende manier alle informatie voor jouw vakantiebestemming. Op het Afrikaplein in Hal 2 staat de mooie stand van N/a’an ku sê. Maak kennis met onze gastvrije vrienden uit Namibië!

2016

Samen op weg naar 2017!

dec19

Hartelijk bedankt voor het vertrouwen in onze organisatie gedurende het afgelopen jaar en wij zien uit naar een goede samenwerking in 2017. Wij wensen u en uw familie gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!