2024

Toetreding Jan Pieter van den Dool tot bestuur Verburg Charity Foundation

apr 29

Per januari 2024 is toegetreden tot het bestuur Jan Pieter van den Dool. Hartelijk welkom!

Verburg Charity Foundation 20 jaar!

apr 06

Op 6 april 2004 besloot Jan Verburg een goede doeleninstelling op te richten om vanuit De Vries en Verburg en andere gelieerde bedrijven een actieve en betrokken bijdrage te leveren aan het verbeteren van de levensomstandigheden van onze naasten. Met zuidelijk Afrika als geografische focus en inherent aan onze Nederlandse activiteiten zijn we daar vooral betrokken bij de huisvesting ten behoeve van onderwijs, gezondheidszorg en ondernemerschap. Met dankbaarheid kijken we terug op de bereikte resultaten in de afgelopen 20 jaar en vooral ook hoopvol vooruit vanuit een sterk fundament, waaronder een intensieve en constructieve samen­werking met onze lokale partners.

Een hoopvolle toekomst voor jongeren in Malawi

feb 26

Met een huidig werkloosheidspercentage van 91% staat Malawi voor de uitdaging om jongeren te begeleiden naar een zelfredzaam bestaan. De vier vakscholen EVTI, TDCC, SVTC en FACE en stage- en baanbemiddelingscentrum Youth Enterprises werken samen in een scholingsprogramma om een groot deel van Malawi kwalitatief goed vakonderwijs te bieden en vervolgens de stap te maken naar de arbeidsmarkt. Een bijzonder en uniek initiatief!

2023

Container vol ingezamelde materialen onderweg naar Mozambique

nov 14

Maandag 13 november hebben Martin en Jesper Voorsluijs samen met Wendy Bogaard de container officieel gesloten. Jesper heeft veel statiegeldflesjes en -blikjes verzameld en deze allemaal ingeleverd voor dit 10e containerproject van Verburg Charity! Met dit project wordt heel concreet bijgedragen aan kwaliteitsvol onderwijs voor kinderen en waardig werk en inkomen voor jongeren in Mozambique. Wij willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze overvolle container die vanaf vandaag onderweg is naar Mozambique voor de inrichting van 2 kleuter-/basisscholen, 1 vakschool en een conferentieruimte. Er zijn veel materialen gesponsord door onze leveranciers en partners. Wij zijn trots en dankbaar dat

Jongerencentrum in Malawi officieel geopend!

sep 18

Op woensdag 13 september 2023 werd door Senior Chief Chikumbu het jongerencentrum bij het Mulanje Mission Hospital in Malawi officieel geopend! Chikumbu is een vrouwelijk dorpshoofd voor dit gebied die de rechten van meisjes en vrouwen hoog in het vaandel heeft staan. En dat is waar het missieziekenhuis met dit centrum uitgerekend op in wil zetten. Heel concreet is met financiering van Verburg Charity Foundation geïnvesteerd in de bouw van een werkplaats en aanleg van een sportveld. Ook is de bestaande conferentieruimte met bibliotheek volledig gerenoveerd.

Jaarverslag 2022 Verburg Charity Foundation nu online!

jun 27

Het jaarverslag 2022 van Verburg Charity Foundation staat nu voor u klaar. In dit jaarverslag brengen wij de projecten en ontwikkelingen in 2022 graag onder uw aandacht. Wij willen iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage aan Verburg Charity Foundation. Mede dankzij uw en jouw steun hebben wij ook in 2022 verschil weten te maken voor veel mensen in zuidelijk Afrika.

Bestuurswisselingen Verburg Charity Foundation

jun 14

Conform ons rooster van aftreden zijn dit jaar Gerard van den Akker en Frank Noomen afgetreden als bestuursleden. Wij zijn hen dankbaar voor hun inzet en beschikbaarheid in de afgelopen jaren. Tegelijkertijd zijn we dankbaar te kunnen melden dat Tamara van Ark is toegetreden tot het bestuur. Tamara (1974) was minister voor Medische zorg in het kabinet-Rutte III. Daarvoor was zij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tot slot kunnen wij je mededelen dat Bernhard van Houwelingen de functie van voorzitter van het bestuur op zich heeft genomen.

Containerinzamelingsactie Mozambique; doet u mee?

mei 23

De Vries en Verburg zet de schouders onder de 10e containerinzameling van Verburg Charity Foundation. De inrichting van 2 kleuter-/basisscholen, 1 vakschool en een conferentieruimte van partnerorganisatie ESPANOR in Mozambique is het doel. Ook u kunt middels dit project heel concreet bijdragen aan kwaliteitsvol onderwijs voor kinderen en waardig werk en inkomen voor jongeren in Mozambique. Lees meer over de noodzaak van deze actie, het benodigde materiaal en de mogelijkheid om bij te dragen in natura of met een gift.

Kleuterschool in Mozambique officieel geopend!

mei 09

In 2022 is Verburg Charity in samenwerking met ESPANOR gestart met de bouw van 2 kleuterscholen per jaar. De lokalen worden in de ochtendperiode gebruikt voor de kleuterschool en in de middagperiode voor de basisschool. Uiteindelijk hoopt ESPANOR met dit project als zodanig 1.680 kinderen per jaar te bereken, namelijk 70 kleuterschoolleerlingen en 70 basisschoolleerlingen per locatie. De eerste kleuterschool van dit project is onlangs opgeleverd en officieel geopend. Klik hier om de prachtige beelden te bekijken.

Bezoek van bestuurder Tidzalerana Shelter uit Malawi

mrt 23

Hoe kan Tidzalerana een katalysator zijn in het bieden van zorg aan gehandicapten in Malawi? Hoe kunnen we de lokale kerk stimuleren om diaconaal meer betrokken te zijn op deze kwetsbare groep? En hoe kunnen we mensen met een beperking op weg helpen naar samenredzaamheid? Zouden we vanuit Tidzalerana kunnen toewerken naar een ‘begeleid wonen concept’ voor gehandicapten in Malawi? Over die vragen hadden wij vandaag een constructief gesprek met ds. Hastings Phale, bestuurssecretaris van onze partnerorganisatie Tidzalerana in Malawi.

Cycloon Freddy richt grote schade aan in Malawi en Mozambique

mrt 22

Cycloon Freddy heeft Malawi en Mozambique hard getroffen. Aardverschuivingen, modderstromen, ingestorte huizen, doden, gewonden en duizenden daklozen tot gevolg. Verburg Charity is in samenwerking met Wilde Ganzen en partnerorganisaties Mulanje Mission Hospital in Malawi en ESPANOR in Mozambique een noodhulpproject gestart. Uw steun is hard nodig, alle donaties zijn welkom. 

Lokalenblok basisschool Namitalala in Malawi officieel geopend!

mrt 07

In oktober 2022 is een bouwteam dankzij support van Verburg Charity Foundation in samenwerking met lokale organisatie Stephanos Foundation Malawi gestart aan de bouw van een extra lokalenblok voor de basisschool in Namitalala Village. Een afgelegen dorp waar 1.200 kinderen wonen en tot voor kort 250 kinderen naar school konden. Dankzij de uitbreiding is het nu een volledige basisschool. De opening werd 7 maart 2023 feestelijk gevierd!

Succesvolle samenwerking met Wilde Ganzen t.b.v. vakonderwijs Malawi

jan 31

Eind 2022 is de samenwerkingsovereenkomst met Wilde Ganzen getekend voor projectfase 3 van het meerjarige scholingsprogramma in Malawi. Een mooi vervolg aan de samenwerking en beantwoording van noden op het gebied van huisvesting en capaciteitsopbouw. Zo wordt er o.a. bij SVTC een jongenshostel gebouwd, zonnepanelen aangelegd en terreinwerkzaamheden uitgevoerd bij EVTI en een ICT-ruimte en studiecentrum gebouwd bij FVTI.

2022

Lancering sociale huisvestingsproject in Mozambique

dec 19

Dinsdag 13 december 2022 was een feestelijke dag in Milange district in Mozambique; de officiële lancering van het sociale huisvestingsproject, waar VCF in samenwerking met lokale partnerorganisatie ESPANOR al enkele jaren aan werkt. De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door ESPANOR, de gemeenteraad van Milange en Thumbine Habitat (de sociale onderneming die het project gaat uitvoeren) en de eerste steen werd gelegd door het opgezette bouwbedrijf op de door de gemeente van Milange toegewezen bouwlocatie. Afgevaardigden van de gemeente, de district overheid en de provinciale overheid, medewerkers van ESPANOR, Thumbine Habitat en het bouwbedrijf en andere betrokkenen woonden de lancering bij.

Container vol ingezamelde materialen aangekomen in Mozambique

nov 17

Na de succesvolle containerinzamelingsactie ‘Segunda Vida’ in 2021 is Verburg Charity in 2022 opnieuw gestart met een containerproject en wel voor vakschool Sophia in Mozambique. Een half jaar lang is er materiaal ingezameld en hebben vele bedrijven, relaties, sportclubs en kennissen spullen gedoneerd. Na een transport over zee van ruim 2 maanden is de container intussen aangekomen in Milange, Mozambique. Studenten en medewerkers van SPANOR zijn dezelfde dag enthousiast begonnen met uitladen. We hopen dat de inhoud van de container ook dit keer weer een enorme boost mag geven aan de kwaliteit van het onderwijs ter plaatse. 

Samenwerking met Bogaerds Architecten t.b.v. sociale huisvestingsproject Mozambique

nov 07

Partnerorganisatie ESPANOR, Verburg Charity Foundation en Bogaerds Architecten hebben hun krachten gebundeld in de technische uitwerking van het sociale huisvestingsproject in Milange, Mozambique. Na maanden van voorbereiding en evaluatie van verschillende bouwtechnieken en woningtypen hebben de specialisten van Bogaerds Architecten meegedacht in het bouwontwerp en een compleet tekeningenpakket inclusief artist impressions (3D-tekeningen) uitgewerkt.

Veldbezoek Malawi en Mozambique; een reis vol indrukken!

okt 25

Vorige week zijn Wiebe van Horssen (Coördinator Partners & Projects bij VCF), Frank Noomen (bestuurslid), Frank van Hoepen (RvT lid) en Wendy Bogaard (medewerker VCF) naar Malawi en Mozambique gereisd voor een 8-daags bezoek. Een indrukwekkende reis met mooie ontmoetingen!

Verburg Charity Event; een groot succes!

sep 20

Zaterdag 27 augustus hebben de medewerkers van De Vries en Verburg en de gezinnen genoten van een gezellige dag op het strand voor Verburg Charity Foundation. Het resultaat: een opbrengst van € 27.500 voor de bouw van een kleuterschool in Mozambique. Bekijk hier een sfeerimpressie van de leuke dag!

Jaarverslag 2021 Verburg Charity Foundation nu online!

jun 30

Het jaarverslag 2021 van Verburg Charity Foundation staat nu voor u klaar. In dit jaarverslag vindt u een selectie uit de resultaten die wij het afgelopen jaar samen met u hebben behaald. Klik snel hier voor de PDF-versie.

Nieuw gereedschap voor Mozambique

mei 16

Wat een mooie donatie kregen wij vorige week van Bouwcenter Esselink. Een auto vol nieuw gereedschap voor de studenten in Mozambique. Van cirkelzagen, schuurmachines tot aan boormachines van de merken Metabo en Makita. Zo helpen we jongeren in Mozambique samen op weg naar een hoopvolle toekomst! 

Na ruim twee jaar weer veldbezoek Afrika

apr 07

Na 2 jaar geen bezoeken te hebben kunnen gebracht aan Afrika, is Wiebe van Horssen, Coördinator Partners & Projects bij Verburg Charity Foundation, eind maart weer vertrokken naar Malawi en Mozambique voor een veldbezoek. Zoals hij zelf zegt: ‘Het voelde als thuiskomen’. Wiebe bezocht ca. 20 projecten in 10 dagen tijd, waaronder vakschool Stephanos, EVTI en TDCC in Malawi en de organisatie ESPANOR in Mozambique.

Verwaal Transport doneert werkkleding

mrt 08

Verwaal Transport uit Stolwijk bood deze week maar liefst 3 grote dozen vol nieuwe werkkleding aan. Vanwege een aanpassing in de huisstijl werden deze truien, shirts en polo’s niet meer gebruikt en krijgt de kleding een tweede leven in Mozambique. Een dankbaar tweede leven.

VCF start containerinzamelingsactie 2022

feb 24

Na de succesvolle containerinzamelingsactie ‘Segunda Vida’ in 2021 start Verburg Charity dit jaar opnieuw met een containerproject en wel voor vakschool Sophia in Mozambique. De inhoud van de container geeft elke keer weer een enorme boost aan de kwaliteit van het onderwijs ter plaatse. ICT Hardware, technisch gereedschap, laboratoriumbenodigdheden, werk- en sportuitrusting, kantoor- en schoolartikelen. Materialen uit deze categorieën zijn eigenlijk altijd welkom bij vakschool Sophia. Helpt u mee door materialen beschikbaar te stellen en een verschil te maken voor studenten in Mozambique?

Bouw stafwoningen in Malawi succesvol gestart

jan 11

Het aanbieden van huisvesting als secundaire arbeidsvoorwaarde is een belangrijk onderdeel bij het aantrekken van onmisbare doctoren en verpleegkundigen om in een ziekenhuis te werken op het rurale platteland. Verburg Charity Foundation ondersteunt de financiering van huisvesting voor zorgpersoneel in 2 ziekenhuizen in het zuiden van Malawi. 

Aankoop leemsteenmachine voor huizenbouwproject in Mozambique

jan 11

Op basis van de evaluatie van de verschillende bouwmethoden voor de uitvoering van het huizenbouwproject in Mozambique is besloten een leemsteenmachine aan te kopen van firma Oskam v/f. Deze machine maakt het mogelijk om op de bouwlocatie maar liefst 360 duurzame stenen per uur te fabriceren. Op 10 januari 2022 is een bezoek gebracht aan Oskam v/f door bestuursleden van Verburg Charity en is officieel akkoord gegeven op de aankoop. De mobiele leemsteenmachine is nieuw in Milange district en omstreken en bewust gekozen als innovatieve en duurzame bouwmethode.

2021

Volleybalvereniging Dosko doneert volleybalshirts

jun 09

Na maanden buiten getraind te hebben mogen zij eindelijk weer naar hun eigen vertrouwde binnenzaal. En dit viert Dosko uit Stolwijk door hun oude sponsorshirts te doneren aan Verburg Charity Foundation!

Drie pallets werkkleding

mei 31

Bouwtechnische groothandel Wijngo, uit onder andere Hardinxveld-Giessendam, doneert maar liefst drie pallets vol bedrijfskleding aan de containerinzamelingsactie van Verburg Charity Foundation.

Literatuur voor Malawi

mei 17

Willem Kastelein uit Polsbroek, reageerde enthousiast op onze oproep om zijn studieboeken te doneren en nam contact met ons op. De Strategisch Adviseur Bedrijfsvoering studeerde aan de Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus University. De literatuur die hij daar gebruikt heeft, wilde hij graag een mooie bestemming geven. En dat krijgt het nu zeker! De studieboeken zullen gebruikt gaan worden door de studenten van Stephanos Vocational Trainings Institute (SVTI) in Malawi.

AIC doneert nieuwe machines aan vakscholen

mei 10

Niet alleen tweedehands, maar ook nieuwe materialen worden gebracht naar de container van Verburg Charity. Zoals door technisch groothandel AIC uit Harderwijk. Zij hebben een mooie bijdrage geleverd door gloednieuwe multitools, slijpmachines en decoupeerzagen te doneren aan de vakscholen in Malawi en Mozambique.

Nieuwe opleiding Sophia krijgt laboratoriummateriaal

apr 28

Fred van Vliet, van de Vries en Verburg, en zijn dochter Iris hebben laboratoriummateriaal gedoneerd aan Verburg Charity. Erlenmeyers, maatkolven en rondbodemkolven. Ze zijn hard nodig om een nieuwe opleiding op te kunnen starten in Milange, Mozambique. Een van de vereisten voor de nieuwe lerarenopleiding van vakschool Sofia is namelijk een ingericht laboratorium.

Winterjassen voor Afrika?

apr 21

Deze week kregen wij een ontzettende mooi donatie van bouwcenter Esselink uit Middelharnis. Direct waren zij enthousiast over onze containerinzamelingsactie Segunda Vida en boden zij maar liefst zes grote dozen vol werkkleding aan. T-shirts, broeken en truien, maar ook winterjassen. Winterjassen voor Afrika, is dat echt nodig?

Schulte & Lestraden doneert boormachines en weegschalen

apr 12

Totaalinstallateur Schulte & Lestraden uit Lisse heeft afgelopen week een waardevolle donatie gedaan voor onze containerinzamelingsactie Segunda Vida.

Bouw lerarenappartementen bij Ebenezer School Malawi

apr 06

Goede leefomstandigheden voor docenten en hun families. Vanuit deze visie is stichting Ebenezer School Malawi (ESM) gestart met het bouwen van een van een appartementencomplex op het terrein van de Ebenezer School in Nkhoma, Malawi. Verburg Charity Foundation ondersteunt dit mooie en duurzame project.  

Laptops voor Mozambique en Malawi

mrt 28

40 laptops zijn afgelopen week overhandigt door Bas Diks van Ten Brinke Foundation aan Verburg Charity om een tweede leven te krijgen in Malawi en Mozambique.

Voetbalshirts van FC Perkouw!

mrt 09

Door FC Perkouw zijn maar liefst 13 sporttassen vol voetbalshirts gedoneerd!

Inzamelingsactie Segunda Vida is van start!

mrt 03

Voor de achtste keer zijn we van start gegaan met een containerinzamelingsactie. Deze keer genaamd, Segunda Vida: Een tweede leven voor kwalitatief materiaal. Bent u opzoek naar een plek waar u uw materialen, zoals technisch gereedschap en laptops een tweede leven kunt geven? Dan kunt u bij ons terecht. De vakscholen EVTI, TDCC, SVTI en Sofia […]

2020

Mastermate en Staedion schenken gereedschap en machines voor het goede doel

nov 19

Op donderdag 19 november 2020 ontving Bernhard van Houwelingen (Verburg Charity Foundation) van Rutger Valentijn en Gertjan Voskamp (Mastermate) gereedschap voor het goede doel.

Jaarverslag 2019 Verburg Charity Foundation nu online!

mei 30

Het jaarverslag 2019 van Verburg Charity Foundation staat nu voor u klaar. In dit jaarverslag vindt u een selectie uit de resultaten die wij het afgelopen jaar samen hebben behaald. Heeft u het jaarverslag van 2019 nog niet gelezen? Klik dan snel hier voor de PDF-versie.

COVID 19 noodhulp project

mei 08

De economische impact van de ‘lockdown’ in Mozambique is groot op de onderlaag van de bevolking. Hoe kunnen mensen die van de informele economie afhankelijk zijn nog de kost verdienen? Daarom distribueert ESPANOR hulppakketten aan meer dan honderd families met wees- en kansarme kinderen. Als onderdeel van het COVID-19 noodhulp project. Met medefinanciering van Verburg Charity en Wilde Ganzen. Geloof, hoop en liefde in de praktijk.

€ 40.000 voor COVID-19 Noodhulp in Malawi en Mozambique

apr 16

Ook het werk van Verburg Charity Foundation (VCF) wordt beïnvloed door het coronavirus. Partnerorganisaties in Malawi en Mozambique merken heel direct de impact. De scholen zijn gesloten; seminars zijn afgelast; en er is veel sociale onrust. Met medefinanciering van Wilde Ganzen (50%) wordt € 40.000 beschikbaar gesteld aan een COVID-19 noodhulp programma.

2019

Nu online: Jaarverslag 2018 Verburg Charity Foundation!

mei 11

Het jaarverslag 2018 van Verburg Charity Foundation staat weer voor u klaar. In dit digitale jaarverslag vindt u een selectie uit de resultaten die wij het afgelopen jaar samen (met u) hebben behaald.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst TEVET Masterplan 2018/2020

feb 19

Verburg Charity Foundation (VCF) zet verder in op de ontwikkeling van vakonderwijs in Malawi, zodat jongeren leren om een zelfredzaam bestaan op te bouwen. Hierin wordt samengewerkt met een consortium van 3 partnerorganisaties: ECOM Vocational Training Institute (EVTI), Stephanos Vocational Training Institute (SVTI) en TEEM Development Centre College (TDCC).

Mooie donatie van M. de Koning Autobedrijven!

jan 14

Op vrijdag 11 januari 2019 werden 5 Volkswagen Caddy’s en 9 Volkswagen Transporters officieel overgedragen aan onze collega’s van De Vries en Verburg.

2018

Samen op weg naar 2019!

dec 21

Het einde van 2018 komt in zicht en mede dankzij u kunnen we terugkijken op een mooi jaar. Hartelijk bedankt voor het vertrouwen in onze stichting en wij zien uit naar een goede samenwerking in 2019.

Inruilspektakel 12GO Biking: update vanuit Namibië!

nov 23

Verburg Charity Foundation werkt nauw samen met de stichting Kimon in het bevorderen van goed christelijk onderwijs voor kansarme kinderen. Op D.V. 12 november 2018 wordt er een ondernemersavond gehouden, waaraan ook onze coördinator partners en projecten, Wiebe van Horssen, een bijdrage zal leveren. Het thema voor de bijeenkomst is ‘Koninklijk Ondernemen’.

Ondernemersavond ‘Koninklijk Ondernemen’

nov 06

Verburg Charity Foundation werkt nauw samen met de stichting Kimon in het bevorderen van goed christelijk onderwijs voor kansarme kinderen. Op D.V. 12 november 2018 wordt er een ondernemersavond gehouden, waaraan ook onze coördinator partners en projecten, Wiebe van Horssen, een bijdrage zal leveren. Het thema voor de bijeenkomst is ‘Koninklijk Ondernemen’.

Vertegenwoordigers ESPANOR op bezoek in Nederland

okt 22

Van 6 t/m 16 oktober waren João Herbath (voorzitter), Álvaro de Sousa Colher (directeur) en Peterson Iron (programmaleider) namens onze partnerorganisatie ESPANOR op bezoek in Nederland.

Afscheid Jan Verburg als voorzitter Verburg Charity Foundation

okt 17

Tijdens de bestuursvergadering van 4 oktober jl. heeft Jan Verburg zijn functie als voorzitter van Verburg Charity Foundation beëindigd. De reden hiervoor is een wijziging in de organisatiestructuur van de groep waarbij Stichting Verburg Fonds toezichthouder wordt van Verburg Charity Foundation.

De scholen zijn weer begonnen!

aug 28

Goed christelijk onderwijs is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Maar niet voor Vanessa en zovelen andere kansarme kinderen in Mozambique. Daarom is via de stichting KIMON een sponsorprogramma opgezet.

Inzameling Smartphones voor Mozambique!

jul 20

Geef nu je gebruikte smartphone een tweede leven in Mozambique!

Jaarverslag 2017 Verburg Charity Foundation nu online!

jul 19

Het jaarverslag 2017 van Verburg Charity Foundation staat nu voor u klaar. In dit jaarverslag vindt u een selectie uit de resultaten die wij het afgelopen jaar samen hebben behaald. Heeft u het jaarverslag van 2017 nog niet gelezen? Klik dan snel hier voor de PDF-versie.

Bezoek Bestuur Verburg Charity

jun 22

Van 5 t/m 8 juni bezochten Ton van der Spek en Frank Noomen namens het bestuur van Verburg Charity Foundation de partners en projecten in Malawi en Mozambique, waaronder vakschool Stephanos, EVTI en TDCC in Malawi en de organisatie ESPANOR in Mozambique.  

Partners en Projecten in Malawi

mei 26

Onlangs bezocht onze veldwerker Wiebe van Horssen namens Verburg Charity Foundation diverse partners en projecten, zoals vakschool EVTI in Blantyre, Malawi.

Inruilspektakel 12GO Biking

mei 17

Profiteer t/m zaterdag 26 mei van extra korting bij inruil van een oude fiets! De oude fiets wordt door Verburg Charity meegenomen naar Afrika en daar ingezet voor een van de vele ontwikkelingsprojecten.

Passie voor gehandicapten

mei 04

Onlangs gaf onze veldwerker Wiebe van Horssen namens Verburg Charity Foundation training aan het bestuur en de staf van het gehandicaptencentrum Tidzalerana in Malawi. Wat een mooi team van toegewijde mensen die in navolging van Jezus met ontferming bewogen zijn over de lichamelijke een geestelijke noden van de gehandicapte medemens in Malawi.

Voor iedere basisschool een kleuterschool

mrt 28

Ook in Mozambique wint mechanisatie stapje voor stapje terrein van handmatige arbeid. Met de machines van de municipaliteit van Milange is gestart met de graafwerkzaamheden ten behoeve van het nieuw te bouwen multifunctioneel trainingscentrum van ESPANOR.

Bouw multifunctioneel trainingscentrum gestart

mrt 01

Ook in Mozambique wint mechanisatie stapje voor stapje terrein van handmatige arbeid. Met de machines van de municipaliteit van Milange is gestart met de graafwerkzaamheden ten behoeve van het nieuw te bouwen multifunctioneel trainingscentrum van ESPANOR.

Uitbreiding bij vakschool EVTI in afronding

feb 16

Een studiecentrum, bibliotheek, keuken, eetzaal en sanitair – dat zijn de laatste nieuwkomers op het terrein van vakschool EVTI in Malawi. Geen overbodige luxe gezien de nieuwe instroom van studenten in 2018. Meer dan 160 jongeren volgen dit jaar praktijkgericht vakonderwijs bij EVTI!

2017

Gezegende kerstdagen en een charitatief 2018!

dec 22

Wij bedanken u voor uw steun en medeleven in het afgelopen jaar en hopen deze relatie in het nieuwe jaar voort te zetten! SAMEN BOUWEN WIJ DE TOEKOMST!

Naamswijziging Verburg Charity Foundation

dec 22

Per 1 juli jl. zijn drie bedrijven binnen de Burgland Groep van naam gewijzigd. Burgland Vastgoed, Burgland Projectontwikke­ling en Bouwbedrijf De Vries en Verburg treden vanaf die datum onder één naam en één logo naar buiten: De Vries en Verburg. Om herkenbare aansluiting te houden bij de naam­stelling van deze bedrijven waaraan onze stichting is […]

Containerinzameling voor Mozambique!

sep 22

Goed materiaal voor succesvol kleuter-, basis- en vakonderwijs in Mozambique! Met dat doel voor ogen wil de stichting Burgland Charitas een container hulpgoederen inzamelen voor de organisatie ESPANOR. De Baanderij (www.debaanderij.nl) in Gouda gaat deze containerinzameling coördineren. Het streven is om de verscheping medio november 2017 te laten plaatsvinden. Door de organisatie ESPANOR is een […]

Geslaagde Sponsoractie voor een multifunctionele school in Milange!

jun 19

Op zaterdag 17 juni jongstleden organiseerde Foundation Burgland Charitas een sponsoractie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bouw van een multifunctionele school in Milange (Mozambique). Veel medewerkers en hun gezinnen hebben zich ingezet door te fietsen, steppen, hardlopen, zwemmen of zelfs te survivallen voor dit goede doel!

Het jaarverslag van Foundation Burgland Charitas 2016 is nu beschikbaar!

mei 24

Het jaarverslag 2016 van Foundation Burgland Charitas staat nu voor u klaar. In dit jaarverslag vindt u een selectie uit de resultaten die wij het afgelopen jaar samen hebben behaald. Heeft u het jaarverslag van 2016 nog niet gelezen? Klik dan snel hier voor de PDF-versie.

Club met meer dan 300 kinderen!

mei 11

Onlangs gaf ESPANOR training aan ruim 20 kinderwerkers vanuit diverse dorpsgemeenschappen. Een programma van 5 dagen met Bijbelstudie en praktische vorming en toerusting. ’s Middags werd het geleerde in de praktijk gebracht door de vrijwilligers. Er werd club gegeven aan meer dan 300 kinderen. Dank God voor deze mogelijkheid. En bid dat de vrijwilligers met […]

17 juni 2017 Sponsoractie Foundation Burgland Charitas!

apr 11

Op D.V. zaterdag 17 juni 2017 organiseert Foundation Burgland Charitas een sponsoractie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bouw van een multifunctionele school in Milange (Mozambique). De medewerkers van De Vries en Verburg en hun gezinnen zetten zich hiervoor in door te fietsen, steppen, hardlopen, zwemmen, kanoën of zelfs te survivallen. Ook […]

Sponsor een kind!

feb 17

Om het onderwijs op de pre-school en basisonderwijs toegankelijk te maken voor kansarme kinderen is via de stichting KIMON een sponsorprogramma opgezet. Weeskinderen worden in Mozambique maar al te vaak achtergesteld. Daarom verdienen juist zij het om een eerlijke kans te krijgen. Door ESPANOR wordt preschool en basisonderwijs aangeboden. Op het hoofdgebouw van de school […]

Ontmoet N/a’an ku sê op de vakantiebeurs in Utrecht

jan 13

Alsof je er al bent! De Vakantiebeurs vindt plaats van 11 t/m 15 januari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier vind je op een grensverleggende manier alle informatie voor jouw vakantiebestemming. Op het Afrikaplein in Hal 2 staat de mooie stand van N/a’an ku sê. Maak kennis met onze gastvrije vrienden uit Namibië!

2016

Samen op weg naar 2017!

dec 19

Hartelijk bedankt voor het vertrouwen in onze organisatie gedurende het afgelopen jaar en wij zien uit naar een goede samenwerking in 2017. Wij wensen u en uw familie gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!