19 DEC

Lancering sociale huisvestingsproject in Mozambique

Lancering sociale huisvestingsproject in Mozambique

Dinsdag 13 december 2022 was een feestelijke dag in Milange district in Mozambique; de officiële lancering van het sociale huisvestingsproject, waar VCF in samenwerking met lokale partnerorganisatie ESPANOR al enkele jaren aan werkt. Een dag vol activiteiten en plechtigheden, waar lokaal veel aandacht aan werd besteed. De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door ESPANOR, de gemeenteraad van Milange en Thumbine Habitat (de sociale onderneming die het project gaat uitvoeren) en de eerste steen werd gelegd door het opgezette bouwbedrijf op de door de gemeente van Milange toegewezen bouwlocatie.

Afgevaardigden van de gemeente, de district overheid en provinciale overheid, medewerkers van ESPANOR, Thumbine Habitat en het bouwbedrijf en andere betrokkenen woonden de lancering bij. De feestelijke aangelegenheid werd ook volledig door de media vastgelegd en later uitgezonden op de nationale televisie.

Voor de meeste mensen in Milange is een veilige, adequate en betaalbare woning niet toegankelijk. In de tv-uitzending spreekt een jongerenraadslid uit Milange dat dit project ook woningen toegankelijk maakt voor jongeren en hen zo een kans geeft op een succesvolle toekomst. Een zeer hoopvol project voor de inwoners van Milange!