Inruilspektakel 12GO Biking: update vanuit Namibië!

Eind mei en begin juni dit jaar organiseerde 12GO Biking een inruilactie in samenwerking met Verburg Charity Foundation. Klanten ruilden hun fiets in voor het goede doel. De actie werd een groot succes: er werden bijna 1000 fietsen ingeruild. Het grootste deel daarvan is middels per zeecontainer opgestuurd naar Namibië. De ingeleverde fietsen die in een te slechte staat waren om op te knappen zijn verkocht aan verschillende partijen en brachten samen ook nog ruim €10.000 op voor het goede doel!

Medewerkers van 12GO Biking konden zich aanmelden voor deze unieke reis naar Namibië. Een aantal uitverkozen 12GO’ers verblijven deze week in Afrika.

Vandaag werd de container in Namibië geopend door de uitverkozen personeelsleden. Een aantal fietsen zijn ter plekke uitgedeeld aan de lokale bevolking door de 12GO’ers. De mannen maken een rondreis door het prachtige Namibië en bezoeken de werkplekken van de stichting Na’an ku sê. Zo hebben ze met eigen ogen kunnen zien waar de fietsen, misschien wel jouw fiets, terecht zullen komen.

Nu de container met ingeruilde fietsen symbolisch geopend is, gaat stichting Na’an ku sê het project verder optuigen. Want naast ingeruilde fietsen zijn er door 12GO Biking gedoneerde onderdelen, gereedschappen en accessoires verscheept naar Namibië. De fietsen worden op de resorts van stichting Na’an ku sê opgeknapt en gebruikt of verkocht voor en door de lokale bevolking. Deze stichting zet zich in voor natuurbehoud en de ontwikkeling van duurzaam ecotoerisme dat de lokale bevolking ten goede komt in de vorm van extra werkgelegenheid. Ook zet de stichting zich in voor betere voorzieningen als onderwijs en medische zorg.

SAMEN BOUWEN WIJ DE TOEKOMST!